Përdorimi i kofeinës (coffeinës)

Pyetja:

Esselamu alejkum! Desha të di nëse përdorimi i kofeinës (coffeinës) është i lejuar apo jo, pasi që ky përbërës është i përdorshëm në shumë barna dhe pije. A mund të llogaritet kofeina si një lloj droge, të cilën nuk do të na lejohej ta përdornim?

 

Përgjigjja:

Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim

I nderuar, droga me të gjitha llojet e saja është e ndaluar (harama) sipas Islamit. Kjo nuk diskutohet, sa i përket barnave dhe gjërave të tjera ato janë barna e nuk janë drogë edhe nëse ka ndonjë element prej drogës, por e tëra është nën kontrollin e njerëzve ekspertë.

Allahu e di më së miri!

__________________
Jusuf Zimeri
Shkurt, 2012
www.breziiri.com

Gjithashtu mund të lexoni

Komento

Vërejtje:
Breziiri.com e mban të drejtën e fshirjes së të gjitha komenteve që nuk i përmbahen temës së artikullit dhe që thyejnë rregullat e komunikimit. Ju falemnderit për mirëkuptim!