British Library

Kopja më e vjetër e Kuranit ekspozohet në Muzeun në Londër

Biblioteka Kombëtare e Anglisë (British Library) i ka dhënë përkohësisht British Museum Kopjen më e vjetër të Kuranit, të cilin e kanë vendosur në ekspozitën e parë më të madhe të rrugës për haxhi në Mekë.

Autoritetet e Muzeut njoftuan se në datat 26 janar-15 prill ata që dëshirojnë të shikojnë këtë kuran historik që zë vend në ekspozitën me titull “Rrugëtimi i pelegrinazhit për në Mekë, zemrën e islamit”.

Autoritetet bëjnë të ditur se shumë studimtarë të islamit presin me padurim që të shikojnë Kurani Qerimin historik dhe për këtë kanë ardhur nga shumë vende të largëta.

(TRT)

Gjithashtu mund të lexoni

Komento

Vërejtje:
Breziiri.com e mban të drejtën e fshirjes së të gjitha komenteve që nuk i përmbahen temës së artikullit dhe që thyejnë rregullat e komunikimit. Ju falemnderit për mirëkuptim!