Këshilli i Hagës: Ndalimi i xhamive është diskriminim

Këshilli i Hagës hodhi poshtë të enjten propozimin e Partisë së Lirisë për të ndaluar ndërtimin e xhamive të reja në qytet.

Të gjitha palët unanimisht e hodhën poshtë propozimin që ata e quajtën diskriminues, sepse Partia e Lirisë nuk kundërshton ndërtimin e vendeve të kultit për fetë e tjera.

Inge Vianen nga Partia e Gjelbër tha: “Ata janë fajtorë për diskriminim kur ata sugjerojnë se këshilli duhet të ndihmojë të gjithë njerëzve për të siguruar vendin e përshtatshëm për adhurim përveç muslimanëve.”

Si përgjigje, kryetari i qytetit të Hagës, propozoi zgjerimin e vendeve të kultit në këtë qytet në 10 vitet e ardhshme.

(Mesazhi)

Gjithashtu mund të lexoni

Komento

Vërejtje:
Breziiri.com e mban të drejtën e fshirjes së të gjitha komenteve që nuk i përmbahen temës së artikullit dhe që thyejnë rregullat e komunikimit. Ju falemnderit për mirëkuptim!