Si falet suneti i Iqindisë dhe i Jacisë

Pyetja:

Esselamu alejkum!
Hoxhë i nderuar, ne më parë kemi mësuar se syneti i iqindisë dhe i jacisë falen në atë mënyrë, që reqati i parë nuk dallon nga reqati i tretë, pra kanë ngjashmëri, përpos se në reqatin e parë nuk jepet selami. Tani disa të tjerë na thonë që falja e këtyre synetve është e ngjashme si falja e synetit të drekës. Ç’thoni ju për këtë?

Përgjigjja:

Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim

I nderuar ashtu si keni mësuar më herët ashtu edhe është, sepse suneti i jacisë dhe i iqindisë janë sunete jo të forta (gajri muekede) andaj edhe kanë ngjashmëri. Nuk është e vërtetë ajo që thonë të tjerët, pra vazhdoni të falni ashtu si e paskeni mësuar. Allahu ju bekoftë!

Vallahu ealem!

____________
Jusuf Zimeri
Tetor, 2009
www.breziiri.com

Gjithashtu mund të lexoni


Vërejtje:
Në këtë rubrikë komentet janë të tepërta!